starforever


    اشكال وطرق لعمل العجين

    شاطر
    avatar
    جووان
    ooOO مشرفة عالم حواء + مطبخ حواء ooOO
    ooOO مشرفة عالم حواء + مطبخ حواء ooOO

    عدد المساهمات : 43
    تاريخ التسجيل : 30/06/2009

    اشكال وطرق لعمل العجين

    مُساهمة من طرف جووان في الأحد يوليو 05, 2009 7:28 pm

    مقادير العجينة

    3اكواب دقيق
    3 ملاعق حليب بودرة
    ملعقة ونص خميرة
    نص ملعقة بيكنق بودر
    شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
    ملعقتين زبدة
    بيضة وحده
    وماء و حليب للعجن


    الطريقة:
    اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه ونضيف البيضة وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجنها بالحليب كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.


    نجى للطريقة وبالصور:

    نقسم العجينة بعد ما تختمر الى كور متساوية تم نفرد كل وحدة ونحطها على جنب وندهنها بالزبدة وهكدا الى ان نصل الى خمس طبقات فوق بعض نضعهم فى الصينية ونقسمها من النص كما فى الصورة ونفتحها بحيت تصل
    الى اطراف الصينية تم نكرر الخطوات من جديد ونفتحها ونضع فى النص كورة من العجينه بعدين نتركها تختمر نص ساعه ندهنا بالبيض والحليب ونرشها بالسمسم وحبة البركة وطلعت حلوة جدا وهشة.


    ملاحظة: تنفع نحشيها جبن او جبن وزيتون او زعتر وزيت بين الطبقات مع الزبدة الى يعجبككم













    هذا شكلها فى الفرن




    وهذا شكلها بعد ما نضجت



    يتبع...................











    ها ان شاء الله تعجبكم والتطبيق مش ميه ميه زى ما قلت من الطاجين لازم يكون غارق ان شاء الله المرة الجاية ونشوف تعليقاتكم على التطبيق

    طبعا نفس العجينة الى زاد منها عملت بيها اقماع وكراوسون حلوة وخفيفة جدا نخليكم مع الصور
    طبعا الاقماع فى العادة نحشيها دجاج مطبوخ ومشوح مع بصل وبهارات وبقدونس مع شوية مايونير بس تاكسلت وحشيتها لبنه وزيتون .


    تانيا:الكراوسون

    نفس العجينه وحشيتها جبنه وتحمرت











    ثالثا: الاقماع









    تم بحمد الله نتمنى المعجنات والخبزة نالت اعجابكم ونستنى تعليقاتكم الحلوة الى عودتونا بيها وما تنسونا من خالص الدعاء وما تنسوا التحدى مين راح تتحدى اللفة وتورينا تطبيقها يا مبدعات حواء ودمتم بود


    أميرة الكون دلوعه بجنون
    عضو مميز
    عضو مميز

    عدد المساهمات : 109
    تاريخ التسجيل : 01/07/2009

    رد: اشكال وطرق لعمل العجين

    مُساهمة من طرف أميرة الكون دلوعه بجنون في الإثنين يوليو 06, 2009 7:09 pm

    مشكوره اختي
    جواان
    الله يعطيك الف الف عااافيه
    تقبلى مرورى
    شكله لذيذ
    مع تحياتي لك

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء نوفمبر 21, 2018 1:22 am